Saturday, January 09, 2010

Varför gick han inte på toa?

Ola Wong undrar i SvD den 5.1 varför inte terrorister som Umar går på toa om de nu verkligen vill spränga sitt plan. Ineffektiva och klantiga är dom, terroristerna.

Hej Ola!

Mycket bra fråga. Jag vet inte svaret – kanske har försäkringsbolagen slutat betala ut pengar för sprängda plan – men varför ställer du inte den uppenbara följdfrågan?
Vem tjänar miljarder på att det införs nakenscanning, t ex? Tokfundamentalisterna? Knappast. Vilka jobbar de här amatörerna till "terrorister" för? Jo, för den sk säkerhetsindustrin, det militär-industriella komplex med underrättelseorganen i spetsen som Eisenhower varnade för och som naturligtvis verkar för största möjliga osäkerhet – vad ska de annars leva på? – dvs TERROR i kvadrat och kubik, eftersom Krig, Svält, Sjukdom, Skuld, Likplundring och Ödeläggelse är en så inihelvete bra affär!

Ser man inte att dagens alltmer skamlösa storebrorsamhälle är en direkt följd av den tygellöst skenande globala kapitalismens härjningar, och inte av ett och annat fördömligt terrordåd som bara "råkar" vara till enorm fördel för samma plutokrater som håvar in på allt, då lever man inte i verkligheten. Tyvärr.

Under tiden fortsätter massmorden i Irak, Afghanistan, Gaza, Pakistan och på andra håll under sken av "försvar" av "demokratin"...
Och den vi ska vara rädda för och hata är en förvirrad nigeriansk student som inte ens hade vett att gå på toa för att spränga sig i luften, absolut inte de diskreta männen som "verkar men inte syns" bakom främst USA:s, UK:s och Israels psykopatiska gangsterpolitik. Den leder faktiskt bara åt ett håll, Ola, det vet både du och jag.
Käpprätt åt helvete.
För oss alla.

No comments: