Friday, September 10, 2010

11 september fyller 9 ...

11 september: Cui bono?

Nu har det gått nio år sedan händelserna den 11 september 2001.
Många tänkande människors första reaktion var förmodligen densamma som min:
"Å nej, nu har Bush & Co. fått den finaste present de kunde önska sig, carte blanche för "kriget mot terrorn" och införandet av polisstaten i namn av att "rädda demokratin". Och lite senare samma dag undrade man: ”Hur kan tornen falla ihop så där fullständigt lodrätt och nästan lika snabbt som i fritt fall? Och praktiskt taget pulvriseras?”
Men trots det rent fysiskt och statistiskt orimliga i att 3 skyskrapor med stålskelett i samma kvarter på södra Manhattan under samma dag blir de allra första i hela världen att jämnas med marken "av bränder" som "rasat" under som mest några timmar;
trots de hundratals vittnesmålen om kraftiga explosioner inne i WTC1 och 2 både före och efter det att de träffats av flygplanen;
trots att byggnaderna störtar samman exakt så som byggnader faller vid s.k. "controlled demolition";
trots att den officiella förklaringen inte ens grundats på någon gängse brottsutredning och de utredare som vågat ställa den självklara första frågan i varje kriminalfall, "Cui bono? Vem tjänar på det?", raskt omplacerades eller hotades till livet;
trots att historien visar att den som vill starta ett angreppskrig som han vet inte är populärt som regel inleder med en "false flag operation" som sedan skylls på "fienden" (Bush skulle starta två med händelserna den 11 september som främsta förevändning);
trots alla dessa och många, många fler besynnerligheter, VAR det "islamistiska terrorister" som utan resehandlingar men beväpnade med mattknivar lätt och behändigt och utan att bli stoppade gick ombord på fyra flygplan och övermannade besättningarna, varefter de trots skral eller obefintlig pilotkompetens utförde konstflygningstrick som de skickligaste testpiloter skulle ha svårt att upprepa.
I fallet "planet som träffade Pentagon" lyckades de sluga araberna t.o.m. slå ett hål i väggen som var betydligt mindre än flygplanskroppens diameter och sedan trolla bort hela vraket, vingarna, besättningen, passagerarna och deras bagage, allt utom deras pass! Och detta förväntas vi tro på!

Glöm grundskolans fysik! Glöm allt kritiskt tänkande överhuvudtaget! Det kan vara farligt! Detta är budskapet mellan raderna i den ”utredning” av händelserna den 11 september som president Bush dröjde över ett år med att beordra.

Jag har ofta undrat om inte alla orimligheter som vi trummats fulla med i ämnet har en religiös funktion. Tekniken är också religiös: upprepa, upprepa, upprepa, tro tro tro tills det ”blir sant”. Gud fruktas för sin oberäknelighet. Och även den världsliga makten vinner på att väcka fruktan. Ingen är lättare att styra än den som är rädd. Den officiella förklaringens bedrövliga kvalité syftar till att få den som tvivlar på bin Ladens skuld att fatta att de som utnyttjar honom till att starta krig är betydligt fruktansvärdare.
De blåser upp ett skäggigt arabtroll att skrämma barnen med, samtidigt som de för en Machtpolitik som mördar miljoner människor i alla åldrar. Och den skäms de inte för. Alltså struntade de medvetet i att sopa igen spår som pekar åt andra håll än den statliga ”utredningen”, mot CIA, MI-6 och Mossad, t ex. (Frapperande i det sammanhanget är det förhållandevis låga antalet judiska offer i WTC trots att många judar arbetade där, och det fullkomligt absurda faktum att BBC rapporterade att WTC7 störtat samman 20 minuter innan det hände!)
Regissörerna bakom spektaklet vill att vi ska tro på regeringens konspirationsteori, men det är också i deras intresse att vi undermedvetet anar att den är ren lögn, vilket leder till en smygande misstanke som inte får uttryckas: att de här onda människorna, som borde stoppas, har ofantliga resurser och är kapabla till precis vad som helst, framför allt att förvända synen på folk. Eller utnyttja ett massmord som skylls på Al-Qaida till att rättfärdiga två folkmord med över miljonen dödade. Hittills. Efter nio års krig. Sånt folk sticker man inte upp mot, tänker journalistkåren, hukar sig i bänkarna och skriver vad de blir tillsagda. Där har vi en förklaring till att konsensustransen i median håller i sig ännu efter nio år. En annan är förstås att det är så svårt att erkänna att man hade fel. Så fel. Och under så lång tid.
Följden är att så länge deras version av den dagens händelser får stå oemotsagd slipper de undan med precis vilka nidingsdåd som helst. Krigen i Afghanistan och Irak, Bushs gitarrknäppande under Katrina, bankirernas största rånkupp genom tiderna, megasvindlerierna i tamiflu och svininfluensevaccin, BP:s skandalösa sjabbel och den ”helt naturliga” enorma ökningen av antalet jordskalv under det senaste året är bara några exempel. Dessa konspirerande plutokrater med utrotning av 90% av mänskligheten på sitt program kommer att fortsätta styra och ställa som de vill så länge inte vi visar dem att lagen gäller lika för alla, att brott ska bestraffas oavsett vem som begår dem. De diskreta män som verkar, inte syns men håvar in på allt inklusive de ohyggligaste brott mot mänskligheten kan faktiskt spåras om man tillämpar vanlig brottsutredningspraxis, ”följer pengarna” och frågar just vad som aldrig frågades i hysterin efter det skräckinjagande spektaklet för nio år sedan: ”Vem tjänar på detta?” Krigsprofitörer gör det förvisso.

No comments: