Friday, September 24, 2010

Vem tjänade på 11 september, del 2: Sagan om de två tornen

Sagan om de två tornen

I en av världens största städer fanns en gång två av dess allra högsta byggnader. De hade stått där i en halv mansålder, i ur och skur, och hade säkert kunnat stå kvar i femhundra år till. Det var bara ett problem med de gigantiska skyskraporna, att de var isolerade med asbest och att det pga miljölagarna skulle bli dyrt för att inte säga ekonomiskt ogörligt att renovera eller riva dem. Ägaren, stadens hamnstyrelse, beslöt sälja. In klev en man vid namn Larry som med sina värdefulla bankkontakters hjälp köpte hela rasket för en i sammanhanget billig penning, försäkrade fastigheterna för betydligt mer astronomiska belopp mot bl a ”terrorattacker” och satte sig och åt frukost på restaurangen högst upp i det ena tornet, en vana han lade sig till med vid köpet och inte bröt förrän några månader senare, samma morgon tornen föll: då hade Larry tid hos hudläkaren. Larry har sedan dess fått ut 4,7 miljarder dollar på sin försäkring men hoppas på det dubbla eftersom terrorattackerna ju var två! Hur mycket han sen dess kan ha kammat hem på följderna av dem, som krigen mot Iraks och Afghanistans folk, vet vi inte, men där har vi en man som tveklöst har mångdubblat sin förmögenhet på händelserna den 11 september. Och han är långtifrån ensam. Men eftersom han heter Silverstein i efternamn är han naturligtvis oskyldig till allt och kan omöjligen ha konspirerat eller haft vetskap i förväg om vad som skulle hända. Han ska helst inte ens nämnas. Men med alla dessa för honom så tursamma tillfälligheter måste han ju vara misstänkt? Eller hur?
Att låta någon som tydligen har tjänat miljarder på ett massmord segla vidare som om ingenting har hänt därför att han kan ha haft släktingar som dog i Förintelsen för snart 70 år sedan är inte bara absurt, det är verkligen är att underblåsa den antisemitism som är staten Israels livsluft och enda existensberättigande. Allas likhet inför lagen är en förutsättning för ett demokratiskt samhälle, men här ser vi ett flagrant exempel på något helt annat, nämligen att ”somliga djur är mer jämlika än andra”, som George Orwell skriver i Djurfarmen.

Till skillnad från det magiska flygbränslet som smälter ner 400 meter höga stålpelare till sjöar av smält stål på ett par timmar och pulvriserar hundratusentals ton betong till damm på sekunder, de fanatiska självmordspiloterna ”som inte tränat landning” men ändå gör sådana otroliga flyguppvisningar när det verkligen gäller, plus tusen andra befängdheter i den officiella sagan om de två tornen, kan det ovanstående om Larrys sanslösa tur styrkas på varje punkt.

Därmed inte sagt att ”det var judarna”, däremot att många stenrika amerikanska nykonservativa och sionister, kristna såväl som judar, oljebolag, mediamoguler, krigsindustri, knarkkarteller, banker och kapitalister i allmänhet har skott sig furstligt på ”kriget mot terrorn”. Ju värre kaos desto mer kan man roffa åt sig. Och bin Ladens byggkonsortium får förstås massor med jobb med återuppbyggnaden om någon sådan skulle bli aktuell.

Dag och natt i över nio år har vi nu itutats den officiella versionen, att det var de som enbart har förlorat på nidingsdåden, dvs ”islamistiska fundamentalister”, som låg bakom. Nu utrotas hela folk med ohyggliga vapen, från vit fosfor och fjärrstyrda bombplan till DU-vapen, utarmat uran som hotar allt liv på jorden, under den lika vettlösa som aldrig klart uttalade förevändningen att de är lömska muslimer som gömmer Usama bin Laden, förfogar över massförstörelsevapen eller tänker skaffa sig atombomber och därmed automatiskt skulle ha något med terrordåden den 11 sepember att göra.

Det är hög tid för en internationell, oberoende brottsutredning av fakta i fallet, en granskning av byggnadstekniska orimligheter såväl som finansiella insiderbrott och försäkringsbedrägerier, och att ställa den fråga som borde ha ställts från början: ”Cui bono?”
Den enda procent av Amerikas befolkning som äger mer än de fattigaste 95 procenten tillsammans och dikterar den amerikanska politiken oavsett presidentens partifärg tillhör förvisso de stora vinnarna på krigen som rättfärdigats med lögnerna som trummats i oss sedan 2001.

Jag ser sagan om de två tornen som en symbolisk snöpning av hela det demokratiska projektet för en förnuftigare, fredligare, rimligare och rättvisare värld. En maktdemonstration. En varning att det är farligt att tänka själv. Allt ifrågasättande, all fri debatt, all yttrandefrihet har tagit mycket stryk av den ”supermakt” som säger sig vilja skydda vår ”frihet” (dvs kapitalets) samtidigt som den skrotar rättssamhället, begår de avskyvärdaste brott mot mänskligheten och inför tolkningsmonopol på verkligheten.

Nog har storebror visat sin makt så det förslår, ändå är han en alltmer alienerad koloss på lerfötter. Skuldsatt upp över öronen, paranoid och sjuk men beväpnad till tänderna. En mordlysten psykopat som inte fattar varför ingen tycker om honom. Häromdagen, t ex, troppade USA:s och 30 andra länders delegationer ut från FN:s generalförsamling med djupt kränkta miner därför att Irans president Ahmadinejad påpekat en del av det ovanstående, främst att personer inom USA-regeringen hade fördel av 11 september och att ALLA kärnvapen omedelbart bör avvecklas eftersom de är en hädelse mot Gud och hela hans skapelse.

Att den amerikanska delegationen och 30 andra tågar ut under Ahmadinejads tal betyder inte att ”världssamfundet” fördömer hans åsikter, ty världssamfundet är inte bara USA, EU och Israel.
Det betyder att ledamöter från mer än 150 nationer hellre ville uppföra sig som civiliserade, vuxna människor och lyssna på vad han hade att säga än sälla sig till fårskocken som tågade ut.
Vad FoxNews, CNN och BBC vill att vi ska tro vet vi ju ändå.
Och vad Washington, London och Tel Aviv är kapabla till ifråga om aggressioner mot folk som inte hotar något annat än deras självtagna rätt att suga ut och ödelägga allt i sin väg, det har människor fått erfara överallt i världen utanför Nordamerika och Europa.

Slutligen: kan man efter allt som hänt under dessa nio år fortfarande tro att det mest samhällsfördärvande, korrumperande och lukrativa gangsterdådet i historien var Usama bin Ladens verk, att det nya seklets succéartade startskott för krig, katastrofer, pandemier och terror som ren, oförblommerad affärsidé fjärrstyrdes från en grotta i Afghanistan, då är man nog rätt fjärrstyrd själv. Det fanns och finns större skurkar på närmare håll. Och skurkar och massmördare bör ställas inför rätta.

No comments: