Tuesday, December 07, 2010

Soros bakom Wikileaks?

Det larmas och hojtas i alla tonarter om skadorna som Wikileaks ställt till, och som vanligt är sedan 2001, finns det knappt någon tittar på vem som tjänar på affären, trots att det är så uppenbart att t o m TT skriver så här i söndagens SvD:

USA: "Ingen pratar med oss"
Publicerad: 5 december 2010, 08.06. Senast ändrad: 5 december 2010, 09.00

Wikileaks har lyckats med det som USA:s fiender i världen bara kan drömma om - att få supermakten på knä. Det erkänner en anonym högt uppsatt USA-diplomat för Reuters.

- På kort sikt är det nästan som att vi har gått omkull. Det är riktigt riktigt illa - det går inte att överskatta, säger diplomaten i Washington.
- Ärligt talat, ingen pratar med oss.
På frågan om vilka i världen som förargats mest svarar en annan källa:
- Det är lättare att svara på vem som inte är arg.

Lättare, men tydligen alltför svårt ändå… Vem kan det vara? Det uppger inte Reuters eller TT, men Assanges gode vän Bibi Netanyahu har bara lett i mjugg sen cirkusen började och firat med att gå på vidrigaste sado-masosexklubben i New York. (Waynemadsenreports källa i sällskapet måste nästan rusa ut och spy.)

I de läckta dokumenten framstår Israel – om det ens förekommer – som ett under av sans och måtta, fredligt så det förslår, medan amerikanska diplomater hängs ut som världens största skvallerkäringar. De kollar inte ens det de får höra med andra källor utan går direkt hem från cocktailpartyt och mejlar sina chefer en massa obekräftat sladder. Vilket Wikileaks har offentliggjort. Till politikernas skam och bilderbergares och andra elitkotteriers stora förtjusning. USA måste knäckas för att the New World Order ska kunna etableras under bankirernas styre.

Ty vad har läckorna visat? Jo, vilka sorgligt inkompetenta, okunniga och dumdryga politiker, militärer och diplomater USA och de flesta s k demokratier håller sig med. Kan Wikileaks syfte vara dels att ge utskämda och hämndgiriga politiker ”anledning” att strypa internet, dels att styra oss mot att avskaffa demokratin, inte för att ta oss den frihet som vi redan påstås ”åtnjuta”, utan för att vi allihop ska bli Storebrorkramare?

Apropå bankirer så tycks George Soros ”filantropiska stiftelser” ha gett en hel del stöd till Assange och Wikileaks.
Om man googlar på soros+wikileaks får man 506 000 träffar. Så skilda källor som Pakistan Daily, www.daily.pk/cia-mossad-and-soros-behind-wikileaks-19280/ , waynemadsenreport.com, huffingtonpost.com, http://cryptome.org/0002/wikileaks-soros.htm och t o m FoxNews Glenn Beck säger samma sak: Soros och Mossad ligger bakom Wikileaks. (John Young som driver cryptome.org är speciellt intressant eftersom han medverkade i Wikileaks tills det han berättar på länken ovan hände.)


Vem är då George Soros? Han är miljardär och kallas av somliga filantrop. Han sköt finansmarknaden i sank på två dagar och blev känd som ”mannen som knäckte Bank of England”. Men det finns mer. Här är vad CBS-journalisten Steve Kroft har grävt fram:

György Schwartz, mer känd som George Soros, föddes den 12 augusti 1930 i Ungern. Fadern, Tivadar, var en hängiven förespråkare av esperanto, ett språk som uppfanns 1887 och var avsett att bli det första globala språket, fritt från all nationell identitet. Familjen Schwartz, som var icke-troende judar, ändrade namn till Soros för att bättre smälta in i den icke-judiska befolkningen när nazismen började sprida sig i Ungern under 30-talet.

När Hitlers underhuggare Adolf Eichmann anlände till Ungern för att övervaka förintelsen av landets judar, kom George Soros att bli hjälpreda åt en man vars jobb var att konfiskera den judiska befolkningens egendom. Soros följde med honom på hans resor.

Soros har vid upprepade tillfällen kallat 1944 ”det bästa året i mitt liv”. 70% av Soros judiska landsmän, nästan en halv miljon människor, utplånades det året, ändå visar han inga tecken på att detta skulle ha dämpat hans upprymdhet vare sig då eller när han sett tillbaka. Under en intervju i teveprogrammet ”60 Minutes” frågade Steve Kroft honom om hans ”bästa år”.

Kroft: Om jag förstår saken rätt så åkte du runt med den här beskyddaren du hade, som svor på att du var hans adopterade gudson.
Soros: Ja. Ja.
Kroft: Du åkte alltså med och hjälpte till att konfiskera egendom från dina judiska landsmän, vänner och grannar.
Soros: Ja. Det stämmer. Ja.
Kroft: Jag menar, det låter ju som en erfarenhet som de flesta skulle behöva många, många år på psykiatersoffan för att repa sig från. Var det inte svårt?
Soros: Nej, inte alls. Inte alls, jag trivdes med det.
Kroft: Inga skuldkänslor?
Soros: Nej, bara känslan av absolut makt.

Vad kallar man en sådan person? Totalt känslokall psykopat? Sadist? Maktgalen? Allt detta? Ska sådana människor få gå lösa?

Efter andra världskriget studerade Soros vid London School of Economics, där han influerades starkt av en av sina lärare, professor Karl Popper, ateist och ungrare även han. Popper förblev Soros mentor fram till sin död 1994. Två av Poppers mest inflytelserika doktriner rörde ”det öppna samhället” och fallibilismen.

Fallibilismen är den filosofiska doktrin som hävdar att alla anspråk på kunskap i princip kan vara felaktiga. Det öppna samhället syftar i första hand på ”test och utvärdering” som metod för den sociala ingenjörskonsten och manipulerandet av den allmänna opinionen. Om det ”öppna samhället” skriver Roy Childs: ”Sedan andra världskriget har de flesta västdemokratier följt Poppers råd om bitvisa lappverk inom samhällsbygge och demokratiska sociala reformer, och de har bara ställt till problem för sig.”

1956 flyttade George Soros till New York, där han arbetade på Wall Street och började samla ihop sin förmögenhet. Han specialiserade sig på hedgefonder och valutaspekulationer. Soros är totalt hänsynslös, amoralisk och mycket slipad i affärer och blev snart stenrik. Redan på 1980-talet var han på väg att bli den globala maktfaktor han är idag.
Soros gjorde sin första miljard dollar 1992 på att sänka det engelska pundet genom en serie finansiella manipulationer av mångmiljardlån och blev känd som mannen som knäckte Bank of England. Den knäckte han över ryggen på det hårt arbetande brittiska folket som såg priserna på sina hem rasa och ett livs besparingar svårt skäras ner i värde nästan över en natt.

I ett nummer av The New Republic 1994 skröt Soros om att ”det forna Sovjetimperiet numera heter Sorosimperiet”. ”Russiagate”-skandalen, som nästan fick den ryska ekonomin att kollapsa 1999, betecknades av dåtida ordföranden för den amerikanska kongressens bankkommitté, Jim Leach, som ”ett av de största rövardåden i människans historia”.
1997 lyckades Soros nästan knäcka Thailands och Malaysias ekonomier. Malaysias premiärminister Mahathir Mohammad kallade Soros ”en skurk och en dåre”. Den thailändske aktivisten Weng Tojirakarn sade: ”Vi betraktar George Soros som en sorts Dracula. Han suger i sig folkets blod.”

Nätsajten Greek National Pride rapporterar: ”George Soros var pådrivande i den maktpolitik som slog Jugoslavien i bitar och orsakade kaos i Georgien, Ukraina och Myanmar. Soros kallar sig filantrop, men hans strävan är att stärka den nya världsordningens och globaliseringens strypgrepp samtidigt som han främjar sin egen finansiella vinning. Han saknar samvete: en kapitalist som fungerar totalt amoraliskt.”

Frankrike har upprätthållit en tidigare dom mot Soros för brottsliga insideraffärer. Han dömdes att böta 2,9 miljoner dollar. Nyligen dömdes Soros av sitt forna hemland Ungern att böta 2,2 miljoner dollar för ”olaga manipulation av marknaden.” Den ungerska ekonomin har befunnit sig i en skede av omvandling i och med att landet söker bli mer västanpassat och finansiellt stabilt. Att Soros avsiktligt drev ner aktiekursen för landets största bank försatte Ungerns ekonomi i en ond cirkel som den ännu försöker ta sig ur.

Det jag vill ha sagt här är att Soros är en parasit av planetära proportioner. Hans makthunger, girighet och omättlighet har global räckvidd.

Hur ska det gå för Amerika då? Hur det redan har gått visar den internationella effekt av Wikileaks som den högt uppsatte amerikanske diplomaten talade om: ”Ingen pratar med oss. På kort sikt är det som att vi har gått omkull.”
Och hur det ska gå på längre sikt har Soros förklarat för den australiensiska tidningen The Australian:
”’Amerika har som centrum för de globaliserade finansmarknaderna sugit upp världens sparpengar. Det är slut med det nu. Spelet är över’, sade han och tillade att tiden var mogen för ’en mycket allvarlig justering’ av de amerikanska konsumtionsvanorna. Han lät förstå att han var den som hade makt att åstadkomma detta.”

Soros om den globala finanskrisen: ”Stimulerande, och på sätt och vis kronan på mitt livsverk.”

Är det den mannens ärenden Julian Assange springer?

Sajterna SorosWatch.com och DiscoverTheNetworks.org kan vara värda att hålla ett öga på.

No comments: