Tuesday, July 26, 2005

Israelisk "teknisk rådgivning"

050723, www.xymphora.blogspot.com

(…….)
Det ser ut som om den israeliska tekniska rådgivningen inom Operation Kratos ångar på för full maskin, och det är t o m möjligt att händelserna torsdagen den 21 juli, med så många blindgångare, bara var en träningsaktion för den brittiska polisen. Att be Israel om råd i sådana här frågor är speciellt besynnerligt. Jag förstår varför Israel agerar som man gör: man vill skapa terrorism så att man kan använda sin statsterrorism i ”självförsvar” för att slutgiltigt driva bort palestinierna från de ockuperade områdena. Men varför skulle britterna vilja följa dem på denna sorgliga väg? För varje ny incident förvärras problemet, och det kommer att ta många, många år att reparera skadorna. De inhemska säkerhetsåtgärder som vidtagits för att tackla otryggheten, fram till och inklusive att mörda människor som bär rockar som är för tunga för vädret, gör livet värre för alla (och de brittiska problemen har just hjälpt amerikanerna att göra Patriot Act till en permanent kränkning av de amerikanska medborgerliga rättigheterna). Vore det inte enklare att göra sig av med Tony, dra tillbaka sina trupper från Irak, ta några steg i rätt riktning för att lindra palestiniernas svåra situation och inleda processen att laga broarna till de muslimska delarna av världssamfundet? Är det så roligt att utkämpa ”kriget mot terrorn” att det är värt att leva i skräck under resten av sitt liv?

Se även brittiske parlamentsledamoten George Galloways inlägg i debatten om bomberna den 7/7 på
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/vote_2005/frontpage/4419723.stm
eller
www.respectcoalition.org/index.php?ite=821
eller
www.rense.com/general67/dwlf.htm
eller besök
www.prisonplanet.com eller www.globalresearch.ca eller tusentals andra sajter där journalister jobbar som inte är inbäddade i CIA:s, Mossads och MI5-6:s populära sockervadd med skrämselhicka.
Ser till min glädje att Aftonbladet hade modet att ta in John Pilgers ”Blairs bomber” den 10/7. Finns på www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,670772,00.html

No comments: