Friday, July 08, 2005

Tony Blair och lögnerna

050707
Jaha, så har det nu hänt igen. ”Islamistiska fundamentalister” har slagit till ”mot G-8-mötet i Skottland” — men siktat så dåligt att alla offren råkade befinna sig 50 mil därifrån. ”Extra barbariskt”, för att inte säga otacksamt, är det enligt Blair ”att detta sker på en dag då människor möts för att försöka bekämpa fattigdomen i Afrika, och de långsiktiga konsekvenserna av förändringarna i vår miljö.”
Bra, då slipper herrarna på G8-mötet ta itu med dessa kniviga problem och kan i stället hugga in på kaviaren och koncentrera sig på (läs vältra sig i) den allt överskuggande terrorism som vid sidan om V65, lotto o. dyl. är bästa sättet att få folk att godvilligt betala skatt för fler kanonbåtar och sen ödmjukt huka sig i kyrkbänkarna, för se nu laddar han om. Finns det verkligen en enda ”terrorexpert” som innerst inne tror att G8:s ledare vill lösa ett ”problem” vars fortsatta existens bara skänker dem mera makt och friare händer samtidigt som vapenhandeln höstar in allt större vinster?
Ganska lägligt, alltså, för Blair att lämna G-8-mötet och flyga till London ”för att få en fullständig rapport — öga mot öga — med polis och räddningspersonal som hanterat denna situation, och sedan återvända till mötet senare på kvällen.” Men såg ni varggrinet bakom den ”märkbart tagna” statsmannaminen?

Vi vet att Blair & Bush ljög om förekomsten av massförstörelsevapen i Irak för att rättfärdiga ett fullständigt orättfärdigt angreppskrig.
Vi vet att mångdubbelt större belopp lades ner på att utreda Clintons affär med Monica Lewinsky än vad som spenderats på att utreda händelserna den 11/9 2001, och att den officiella versionen av de nidingsdåden luktar dålig science fiction lång väg,
Vi vet att deras så kallade skuldavskrivning för världens fattigaste länder är ren bluff och enbart avsedd att underlätta för utländska investerare att krama ut ännu större övervinster ur dem som inget har.
Vi vet att åtminstone Bush är fullständigt ointresserad av ”de långsiktiga konsekvenserna av förändringarna i vår miljö” (han ska ju få en sprillans ny jord av Gud efter Armageddon, minsann). Vi vet att de har ljugit med varenda tand de har i munnen, gång på gång på gång, och ändå ska vi tro på dem när de kommer dragande med sina ack så lägligt tajmade terroristdåd! Give us a fuckin’ break!
Och du, Göran Persson, du bara jamar med i falsksångarkören. Du har mer än någon annan bidragit till att ordet ”sosse” har fått en långt mer nedsättande klang än det hade på den tiden ni trots allt var demokrater också. Och tordes säga ifrån mot det som var uppenbart orätt. Nu betyder ordet ungefär ”dumdryg fegskit”, mycket på grund av dig. ”En attack mot vårt öppna samhälle”, kallar du det som har hänt. Visst, men var då ifrån? För tusende gången: vem tjänar på det här? ”Cui bono?” är frågan när man vill ha reda på vem som verkligen begick dådet. Fast när det gäller så kallade ”statsmän” är det tydligen ofint att ställa den frågan, det har svansviftarna i västvärldens förment fria press tydligen enats om, rent automatiskt och utan debatt. Fy faan ... vilken ynkedom!

No comments: