Tuesday, July 26, 2005

Kurt Nimmo:

Kurt Nimmo i anotherdayintheempire:

Det påstås att Ken Livingstone, Londons borgmästare, är vänster (neocon-bladet Sun gillar att kalla honom ”Red Ken” och ”den förhatligaste mannen i Storbritaninnen”. Men Ken, röd eller ej, skiljer sig inte från någon annan brittisk politiker vad det gäller mord på obeväpnade missstänkta ”självmordsbombare” och att köpa rubb som stubb av den rent ut sagt absurda självmordsbombarteorin. ”Vi har just haft 80 år av västerländska interventioner i främst arabiska länder på grund av västs behov av olja. Vi har stöttat motbjudande regimer och störtat dem vi inte betraktade som sympatiska”, sade Livingstone till Radio 4. ”Under 1980-talet rekryterade och utbildade amerikanerna Osama bin Laden, lärde honom mörda och tillverka bomber och skickade iväg honom att döda ryssar och driva ut dem ur Afghanistan.”

Trots att Livingstone har rätt på alla dessa punkter, betyder inte det att han når fram till den uppenbara slutsatsen — att ”självmordsbombdåden” i London är operationer av säkerhetstjänsterna. I likhet med de flesta människor inom den politiska vänstern tror Livingstone verkligen att det var islamistiska”självmordsbombare” i London och att de svarade på USA:s och Storbritanniens utrikespolitik. De straussianska nykonservativa och deras israeliska medkonspiratörer som bär ansvaret för uppviglingen till ett macchiavelliskt krig mot islam har tyvärr vänstern precis där de vill ha den — vänstern sväljer den rabiata och mordlystna mytologin om ”islamistiska självmordsbombare”, även om man förklarar dem som ett desperat svar på imperialismen.

Om vänstern — och det inbegriper förgrundsfigurer som Ward Churchill och Noam Chomsky — någon gång kommer till besinning och inser att dessa ”självmordsbomber” i själva verket är en del i en större ”spänningens strategi” av Gladio-typ, en psyk-operation utformad för att försätta västerländska befolkningar i panik och hetsa dem att stödja ett ”fjärde världskrig” mot islam, då får de straussianska nykonservativa ytterligt svårt att kränga sin ohyggliga framtidsvision. För närvarande är emellertid vänstern distraherad av sitt ”grupptänk” om ”nationell frigörelse”, och rökridån ”självmordsbombdåd” passar in perfekt i deras inskränkta och förlegade ideologi.

Och Ghali Hassan på www.globalresearch.ca :

I stället för att säga att det var för tidigt för att kunna säga vilka som bär ansvaret för bomberna i London den 7 juli, anklagade Tony Blair omedelbart muslimer och islam för brotten. Inga bevis , inga namn och inga dokument framlades som stöd för hans anklagelser. Detta hände trots att samtliga muslimska nationer å det starkaste fördömt attackerna mot oskyldiga människor. De begår sina brott, sade Blair, därför att ”de hatar vårt sätt att leva” och ”våra värderingar”. Varför valde dessa muslimska terrorister Blairs Storbritannien och inte Schweiz eller Sverige? Ordet varför har helt enkelt försvunnit ur såväl politikernas som mediernas språk.

Västerländska medier, experter och kommentatorer var snabba att hoppa på Blairs och Bushs kampanjtåg och fortsätter att förstärka och underblåsa dessa antimuslimska fördomar. Att blint anklaga muslimer och islam för våld är att inte låtsas om vilka de verkliga storleverantörerna av våld och terror är i världen av idag. Representerar några få individer hela den islamska eller kristna tron?

De skyldiga ”har ingen respekt för människoliv”, sade Blair. Har de som deltog i de barbariska ”Shock and Awe”-bombningarna av Bagdad och i ödeläggelsen av irakiska städer och byar någon respekt för människoliv? Vad är det för sorts terrorister som har resurser att dag efter dag fortsätt det folkmord som begås mot det irakiska folket? Bagdad var den muslimska världens hjärta och islams kulturella huvudstad i över 700 år.

Sedan mars 2003 har bombdåd som de i London ägt rum i Bagdad varje dag. De heliga städerna Najef och Falluja har jämnats med marken. Hundratusentals oskyldiga irakiska män, kvinnor och barn har mördats. Hela det irakiska samhä’llet har avsiktligt trasats sönder. Varför?

Den brittiska allmänheten meddelades att bombdåden i London ”visade alla tecken på att vara attacker från al-Qaida”. Även om terroristerna är vita, försäkrade dagstidningen The Independent sina läsare, måste de vara ”’legoterrorister’ anlitade av al-Qaida för att genomföra dåden.” Al-Qaida är nu Västs etikett på allt som är muslimskt.

Vad är al-Qaida? Al-Qaida (”Basen” på arabiska) var det CIA-sponsrade träninslägret för de afghanska mujaheddin, däribland Osama bin Laden och hans krigare. Gruppen skapades och finansierades av USA:s regering för att bekämpa Sovjetunionens ockupation av Afghanistan. De kallades ”frihetskämpar” av president Reagan. Faktum är att han efter ett möte med en grupp skäggiga mujaheddin i Vita huset förklarade: ”De här männen är den moraliska motsvarigheten till Förenta staternas grundare. För inte så längesedan var alltså mr bin Laden och hans män motsvarigheter till George Washington, Thomas Jefferson och Abraham Lincoln.

Al-Qaida har blivit ett lämpligt spöke för att rättfärdiga ett pågående krig. Al-Qaidas fortsatta existens är en mycket användbar förevändning för Bush-Blair-axeln och dess allierade. Det förser dem med det nödvändiga verktyget för att skapa skräck och manipulera den allmänna opinionen.

Bombdåden i London den 7 juli var i det närmaste omöjliga att genomföra mitt i all skärpt säkerhetsbevakning utan högt uppsatta britters vetskap och samordning. I likhet med attackerna den 11 september förblir bombdåden i London den 7 juli ett mysterium, men morden på oskyldiga människor kommer att förse Blairs regering med tillräckliga förevändningar för att (1) berättiga införandet av ett mycket impopulärt nytt brittiskt id-kort, (2) skärpa polisbevakningen (och diskrimineringen) av muslimer, (3) stifta drakoniska nya lagar som inskränker friheten, de medborgerliga rättigheterna och yttrandefriheten, (4) fortsätta att stödja Bushs terrorkrig mot försvarslösa nationer, samt (5) avleda allmänhetens uppmärksamhet från den ”förebyggande” statsterrorismen och krigsförbrytelserna som begås mot Iraks folk.

Under hela det kalla kriget, vars syfte var att hålla folk rädda, samarbetade västliga underrättelstjänster och NATO i attacker mot civila mål som de sedan skyllde på vänstergrupper för att skapa panik och tvinga allmänheten att vända sig till regeringarna och kräva mera säkerhet och skydd. En av dessa högerextremistiska grupper som låg bakom terrordåd mot civila (bl a bombdådet mot järnvägsstationen i Bologna 1980 som skördade 80 dödsoffer) bar kodnamnet Gladio. Gruppens existens blev känd i Italien först på 1990-talet och den italienska senaten tvingades på grund av folkets vrede upplösa den och döma medlemmarna till långa fängelsestraff därför att den var ”utom demokratisk kontroll” . Med andra ord, lögnerna blev för stora för att kunna döljas för allmänheten (se ”Secret Warfare: Gladio” av Daniele Ganser). Skurkar som vill sätta skräck i befolkningen och väcka panik är inte svåra att hitta.
(………)
Krig är ingen metod för att bekämpa terrorism. Krig är den våldsammaste formen av terrorism. Terrorismen är ingen ideologi; den är en metod för att sätta skräck i folk. Den kan bara bekämpas genom samarbete och utbyte av information mellan laglydiga stater. Man bör hålla i minnet att terrorismen är ett mindre hot mot mänsklighetens överlevnad än krig, massvält och sjukdomar, och det är mycket lättare att få bukt med rötterna till terrorismen.

Om Blair och Bush och deras allierade verkligen menar allvar med sitt tal om att utplåna terrorismens gissel, behöver de bara ta en ordentlig titt i spegeln och ställa sig en enda fråga: Tycker människor om att bli ockuperade, dödade, våldtagna, torterade och fördömjukade av utländska trupper?
(……..)

No comments: