Thursday, June 09, 2005

Hej Jan Guillou

Hej!

Jag har alltid gillat din journalistik. Ända sen du och Peter Bratt avslöjade hur IB spionerade på svenska medborgare i fredstid och med den socialdemokratiska regeringens goda minne, har du varit en av de få svenska journalister som haft modet att tänka själv och stå för dina slutsatser även då de inte varit populära just för dagen eller fallit de makthavande i smaken. Du och Peter sattes ju till och med i fängelse för att ni varit ofina nog att berätta sanningen om något som de flesta kring köttgrytorna bara ville tiga ihjäl, oavsett om de var politiker, chefredaktörer eller ”representanter för näringslivet”. (”Kapitalister” sa vi visst innan Joakim von Anka blev filosofiskt ideal.)
Nu befinner vi oss i en IB-affärsliknande situation i oändligt mycket större och ohyggligare skala. En fascistisk statskupp har genomförts i USA, G.W. Bush har för andra gången fuskat sig till segern i presidentvalet, undantagslagar som upphäver den amerikanska konstitutionen har klubbats igenom olästa, man har till och med ordnat en ”riksdagshusbrand” (11/9) — möjligen fick man den till skänks — för att rättfärdiga diktatoriska befogenheter för presidenten och angreppskrig mot två länder som bevisligen inte utgjort något hot mot det amerikanska folket men kanske mot familjen Bushs och närstående personers chanser att obehindrat kapa åt sig all världens återstående oljeresurser. Men knappt ett ord publiceras i pressen om allt detta.

”Utredningen” av nidingsdåden den 11/9 får till och med Warren-kommissionens rapport om mordet på John F. Kennedy att framstå som ett mönsterexempel på samvetsgrant polisarbete. Det är mycket de begär att vi ska tro på den här gången, men det centrala för Dubyas ”legitimitet” som president är att vi lapar i oss lögnerna om vad som hände den dagen. Det var ”onda muslimer” som gjorde’t och därmed basta. Vi ska vid Gud och sankt George knipa käft och inte ifrågasätta vad mr Murdoch m. fl. dekreterat vara sanning, för då kan det gå oss illa.
Men trots att ingen annan skyskrapa med stålskelett i världen någonsin har raserats av eld — den senaste branden, i Madrid nyligen, rasade i två dygn utan att kåken gjorde det — så sjönk WTC 1 och 2 snyggt och prydligt ihop efter att ha brunnit i 105 respektive 47 minuter! Bränderna uppstod efter att byggnaderna hade träffats högt upp av var sitt kapat trafikflygplan. Kaparna ska ha styrts av en skäggig saudisk f.d. affärsvän till familjen Bush från en grotta i Afghanistan.
Flygbränsle brinner med högst 800° C, värme stiger och stål smälter vid 1800°C, så hur gick det till? Att WTC:s huvudägare Larry Silverstein i en intervju några dagar efteråt lät undslippa sig att ”we had to ’pull’ the building WTC 7” trots att den inte träffats av något flygplan, det nämns inte ens i utredningen. (”Pull a building” är fackjargong för ”controlled demolition”, rivning genom utlösning av strategiskt placerade sprängladdningar i byggnader, vilket är den enda fysikaliskt trovärdiga förklaringen till det som hände med WTC 1 och 2.)

Jag ska inte fortsätta att rada upp alla befängdheter som de vill få oss att svälja med hjälp av Fox News och en världsomfattande kör av Washingtontrumpeter, för jag kan som du ser inte göra det utan att bli fly förbannad. Men Aftonbladet brukar ju inte direkt tuta med i Vita husets blåssektion, så du kanske kunde skriva om de här sakerna och bli publicerad. Jag tror säkert du håller med om att det här är en ödesfråga för hela världens framtid. Låter vi fascisterna trumfa igenom sitt orwellska nyspråk och sitt sanningsmonopol, ett monopol som rycker närmare för varje dag som går, då är det kört för all demokrati, det måste väl varje tänkande människa inse? Och då kommer en eventuell eftervärld att döma oss alla hårt. Som medlöpare. Det vill varken du eller jag vara, det vet jag, och därför ber jag dig, forska och skriv!
Ta en grundlig titt på t. ex. följande sajter:
www.indymedia.org.uk (fick sina servrar i UK stulna av CIA i okt. men har skaffat nya)
www.globalresearch.ca (Journalister och forskare vid universitetet i Montreal)
www.iraqnet.com
www.uruknet.com
http://dahrjamailiraq.com (tre sajter vars journalister verkar i Irak utan att vara ”inbäddade”)
www.mikehersch.com/printer_There_is_no_media.shtml
www.hermes-press.com/dictating_reality.htm
www.new-enlightenment.com/criminality.htm
www.xymphora.blogspot.com (mycket bra nyhetsanalyser, ovisst vem som ligger bakom)
eller googla på journalistnamn som
Michael Chossudovsky, Webster Tarpley, David McGowan, Chris Floyd, Dahr Jamail
Och varför inte kolla in www.rense.com?
Elaka tungor som vill sjunga med i Bushkören kan lätt avfärda rense.com som ”konspirationssajt” eftersom den innehåller allt från vanliga nyhetsnotiser till UFOs till rabbiner mot sionismen till mycket bra politiska satirbilder, men med yttrandefrihetens trängda läge i TV- och pappersmedia ska vi nog vara glada så länge radiojournalisten Jeff Rense finns kvar på nätet och släpper in både kreti och pleti.
Och vad konspirationer beträffar: är inte demokratin ständigt utsatt för konspiratörer som vill inskränka folkmakten? Är man smart gör man det i demokratins namn! Som ev. folkvald politiker!

Jag tackar för ordet och hoppas få läsa mer om världspolitiken i dina kolumner framöver.
Mvh,
Hans Berggren

PS. Bifogar ett prov på den sortens genmäle som inte kommer in i Kyska Gladbladet eller Jagens Dumheter (E. Heckschers termer). Den här gången ett svar på Sofia Nerbrands dumheter i Svenskan. Argumenten skiter dom i, det är min bristande respekt för folk som borde veta bättre och tänka själva som är felet. Men vad kan jag göra åt det? Följa Winston Smiths exempel och till slut börja älska Storebror? DS.

No comments: